Zondag 27 juli
27 juli 2025 - Azewijn, Nederland
Vandaag hoop ik bij Buurse te komen. Ca. 90 km.
Vlak na Eibergen zit geen kleine camping.... dus moet ik wat verder rijden. Bij Buurse zitten er zelf 2.
Vannacht redelijk geslapen. Het is wat wennen om weer op zo'n smal matje te slapen. De uren die ik geslapen heb, sliep ik goed. Maar ik heb wel een uur wakker gelegen. Om half 7 werd ik wakker om op te staan.
Het heeft vannacht geregend, maar mijn tent was niet erg nat. Een beetje aan de onderrand. Dat betekent wel dat de binnentent los moet. Na mijn vorige tochten ben ik daar inmiddels aardig bedreven in. Slaapzak weer in zijn zakje, matje leeg laten lopen en oprollen en in zijn zakje.
Tent leeg maken, ontbijtspullen zoeken: havermout,lijnzaad, noten en yoghurt.
Intussen heb ik ook mijn telefoon binnen aan de lader gelegd.
Zo tijd voor ontbijt. Ze hebben hier op de minicamping ook hamburgers en friet, maar ik had al en een maaltijd salade gekocht. En ze hebben ,s-morgens verse broodjes, maar ik heb nog een half brood mee. Dus helaas.... Het mag niet van mezelf.
Om 8 uur vul ik mijn bidon met water en ben ik klaar om te gaan!
Het schiet niet op deze morgen. Ik fiets niet hard en er is telkens een reden om even te stoppen: zaden verzamelen van klaproos en korenbloem, op de route kijken, toch maar beslissen om het pad langs de keizersbeek te volgen.
Na anderhalf uur ben ik 12 km opgeschoten. Ik wil er vandaag 90 fietsen.... dat wordt een lange dag....
In Aalten zijn ze goed bezig. Langs heel veel stoepen staan prachtige borders. Zo leuk om te zien!
Na Aalten slingert de weg zich door bossen en kleine wegen een rondje om Winterswijk. Ik kom ook langs Huppel. Wat een vrolijke naam!
Dan kom ik bij het zwillbrocker veen. Daar ben ik al eens langs geweest toen eentonige Nederland langs de buitenrand fietste. Het natuur reservaat, waar ook flamingo's wonen ligt nl nét in Duitsland.
Inmiddels lijkt er toch wat schot in de kilometers te komen. Al ruim 50km.
Op naar Eibergen en Haaksbergen. De bergen vallen hier gelukkig mee!
En dan via een uitstapje over het Buurse zand met mooie heidevelden naar de camping. Bij de camping die ik uitgezocht had was niemand te bekennen. Maar 500m verderop is nog een kleine camping. Dus daar sta ik nu.
Vandaag 91,5 km gefietst
Gemiddelde snelheid 16,2 km per

Leuk al die zaden voor in de tuinen, je hebt een mooie tocht gemaakt in een prachtige omgeving, fijn dat het zo weinig regent.