Maandag 28 juli op naar Vasse
28 juli 2025 - Vasse, Nederland
De route begon met een heide gebiedje en een smal fietspaadje erdoor heen. Heerlijk om zo de dag te beginnen.
Het was even voor 9. Ik reed niets vermoedend over een smal fietspaadje langs bos. Het paadje ging de hoek om en opeens springt, een paar meter voor mijn fiets, een ree weg. Ze schiet snel tussen de bomen. Mijn dag kan niet meer stuk.
Vandaag weer een mooi stuk gefietst. Het is een mooie route.
Daarna wat dorpjes en stukjes langs de slingerende dinkel.
Aan het eind Ootmarsum. Dat ligt op een helling en daarachter volgt nog een berg om op te klimmen. Gelukkig mag ik daarna ook weer een helling afdalen. Een kadootje na hard werken. En jahoor daarna Vasse. Even na 12 uur ben ik bij mijn zus. Een middagje "vrij".
Ik heb vanmiddag zitten puzzelen over het vervolg van mijn tocht. Ik heb zaterdag een workshop in Terwolde. Als ik de route volg kom ik twee dagen te laat in Terwolde. Dat wordt een stuk met de trein. Maar welk stuk?
Uiteindelijk heb ik besloten om morgen met de trein van Almelo naar Groningen te gaan. Dat betekent 15 km fietsen naar Almelo. Dan de trein (ca. 2 uur). Dan fietsen naar de Waddenzee 25 km. En dan de 10provinciënroute te starten. Dan ben ik over 4 dagen op tijd op de cursus en wacht er een bed and breakfast om te slapen.
We gaan het zien!
56 km gefietst
Gem snelheid 16,9 km/uur

Gezellig even bij je zus op bezoek en even geen tent opzetten.
Succes met je treinreis