Dinsdag 29 juli dag Waddenzee

29 juli 2025 - Pieterburen, Nederland

Vandaag was wel weer een bijzondere dag.

Vanmorgen rustig opgestaan, alle spullen verzameld, de droge was weer in de tas. En gezellig ontbeten met Marjolein en Hans.

Om half fietste ik weg naar station Almelo, 16 km verderop. Een lange bijna rechte weg, maar wel lekker doorfietsen. Maar.. in mijn bovenbenen voelde ik wat spierpijn.... is dit dan die derde moeizame dag...

De spierpijn was gelukkig niet zo erg.

Kaartje gekocht voor mij en de fiets. En toen naar de trein. Die kwam al snel. Het was een trein waar je zo de fiets in kon rijden. Lekker makkelijk. In de trein stond nog een fiets. Die was van een vrouw die ging proeffietsen of haar conditie al weer genoeg was om binnenkort een driedaagse tocht te fietsen met een vriendin. We hebben gezellig zitten kletsen tot Zwolle, waar we allebei uitstappen.

Ik had 6 minuten overstaptijd. Eerst dacht ik dat ik op het perron aan de overkant moest zijn. Maar nee, toch niet. Ik moest met de lift. Gauw naar de lift, misschien haal ik het nog... De liftdeur wilde maar niet dicht.... hè hoe kan dat?!? Oh.. ik moest op het knopje omlaag duwen. Ik moest niet verder naar boven maar naar beneden...

Oh ja, ook nog even omchecken, andere maatschappij...

En toch haalde ik de trein. Het was wel even duwen en tillen want bij deze trein kon ik niet zo in rijden.

Ook hier zat al een vrouw met een fiets. Ze kwam uit Breda en ging vanaf ergens in noordoost Groningen. En dan in 4 dagen naar huis. De eerste dag rustig aan, maar 90km. Dan 140km, dan 160 en de laatste dag ook zoiets...oeps... dat is zeker 2x zoveel als ik doe... oké minder bagage mee, oké fiets meer gebouwd op snelheid, fiets lichter.... maar toch.... Ach ieder zijn ding... ze had alle overnachtingen gepland en alle route als gps en opgezocht waar ze boodschappen kan doen...

Ik ga maar gewoon fietsen en dan zie ik wel....

Eerst maar de trein uit en dan Groningen door. Lang leve de gps. Maar toen zag ik donkere wolken...en ja hoor.... een fikse regenbui. Gauw mijn regenjas aan!

Maarja, alles waait wel weer droog.

Op weg naar de waddenzee!

Er staat een behoorlijke waddenwind! Ik ga vandaag niet zo hard.

Onderweg zie ik mooie molens.  Ook een die draait en zelf harder gaat draaien, de wind trekt aan!

Verderop in Winsum zie ik een VVV zouden ze daar een toilet hebben? Het VVV blijkt bij de bibliotheek in te zitten en daar hebben ze een toilet. Fijn!

Er verder naar de waddenzee. Het kan niet ver meer zijn. Toch nog 6 km. Met wind tegen.

Maar dan komt een dijk in zicht. Die is het niet maar eetstokjes daarachter... ja, dat is hem! Nog even doorploeteren! Een klein stukje klimmen de dijk op tussen de schapen door.. en daar is de waddenzee!

Weliswaar ver weg, wat er zit nog polder tussen waar koeien grazen, maar ik zie de waddenzee! Dag waddenzee!

Ik besluit een stukje buitendijks te fietsen. Heerlijk, maar wel veel wind. Na een stuk, besluit ik om toch maar binnendijks verder te fietsen tot bij de volgende zijweg waar ik weer zuidwaarts kan.

Op naar de camping 25km verderop. Maar eerst boodschappen doen. Het is al half 6! Bij de winkel komt er een bui over. Gelukkig sta ik bij een overkapping. Daar blijf ik even wachten. Ik zie dat er nog meer buien komen. Ik laat die 25km voor wat het is en ga naar de dichtstbijzijnde kleine camping, anderhalve km verder. Dan morgen maar wat verder fietsen.

Het blijkt een kleine landgoedcamping te zijn. Leuk plekje! Enthousiaste beheerder en ik krijg veel enthousiaste reactie van andere kampeerders dat het zo'n leuk camping is!

Even nadat ik aan kwam, kwam er een hoosbui. Hard en erg nat! Maar ze hebben hier een prachtig afdak met een mooie picknick tafel eronder.  Gauw mijn fiets er ook onder en ik ga lekker mijn net gekochte maaltijdsalade eten. Dit keer mozzarella met balsamico-dressing en volkoren macaroni en nog wat extra mozzarella voor herstel-eiwitten. Van de spar. En hij is heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

In het toilet gebouw is geen muziek te horen zoals op de vorige camping, maar vogelgeluiden. Zo leuk.

Er kwam nog een regenbui langs. Met als toegift een prachtige regenboog!

16 +54 km gefietst

Gem snelheid 15,6

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Hanny:
    30 juli 2025
    Vandaag dag vier met naar ik hoop minder spierpijn en graag weer mooie
    foto'. Heerlijk om zo aan het onbijt mee te fietsen.🙃
  2. Yolanda:
    30 juli 2025
    Was wel even heel spannend op het station ik herken dat : waar is het goede perron maar gelukkig gehaald.
    Wat een prachtige foto’s weer met bijzondere kunstwerken en……. Yesssss een hele leuke selfie prima gelukt!
    Ik zat wel te denken dat wanneer je zo ongelooflijk veel km’s fietst zoals die ene vrouw 160 km op een dag dan ben je alleen nog maar aan het fietsen en zie je volgens mij geen geen reeën schapen kunstwerken meer, jouw manier spreekt mij veel meer aan
  3. Phyllis:
    30 juli 2025
    De Waddenzee! Dank je wel! Ik fiets mee vanuit mijn stoel en geniet van de verhalen en foto’s. Stoer hoor, Brigitte, ik doe het jou niet na😉.