Zaterdag 26 juli einde fluitkamp
26 juli 2025 - Azewijn, Nederland
Einde fluitkamp.
Laatste, gezamenlijk ontbijt.
Opruimen en inpakken.
Om 12 uur rijdt ik weg. Ik moet er nog even in komen. Op eens lukt het tóch om de route ook op mijn telefoon te krijgen. Ohja, oude routegegevens eruit gooien anders weet ik niet wat ik vandaag fiets. Ik vraag me ook af waar ik aan begonnen bent... is dit leuk? Waar slaap ik vanavond? Hoever kom ik?
Inmiddels is duidelijk dat het leuk is. Ik heb een kleine camping gevonden in Azewijn, net ten oosten van 's-Heerenberg. Let op het woord BERG in de naam... Helling van 6%! Dat was klauteren en klimmen.
Maar het lukte. Trots op mezelf over de,e eerste dag!
Eerst naar en door Nijmegen gefietst. Op zoek naar oogjes voor het aapje. Die liggen nog thuis.... bij Pipoos hadden ze nieuwe. Nu de stad uit en naar de route. Eerst kom ik nog de markt tegen.. met kibbeling.... dat wordt mijn lunch!
Er blijkt datde route precies hier langs komt. Dus ook dat is geregeld. Na de kibbeling fiets ik de stad uit en een erg mooi gebied in langs de Waal, de ooypolder. Veel watertjes omdat de Waal in voeger tijden regelmatig delen onder water zette.
De route volgend kom ik bij de Millinger theetuinen op een leuk klein paadje. Hier zou de route lopen... maar het paadje loopt dood op breed water.... hoe nu verder.... Een eindje terug kan ik een zijpad in en met een klein stukje omrijden kom ik weer op de route.
Dan komt Millingen in zicht. Hier heet het water de Boven Rijn en even verderop bij Spijk komt die ons land binnen.
Bij Millingen steek ik met het pontje over. Tegenwoordig contactloos betalen en geen kaartje voor in het plakboek....
Vóór Millingen zag ik zwarte lucht aankomen. Die leek aan de andere kant van het water te zitten. Maar toen ik aan de andere kant was, was de donkere lucht toch aan de overkant. In elk geval ik heb geen druppel regen gehad!
Na Millingen fiets ik richting 's-Heerenberg ik kom ervoor een camping tegen en op de kaart zie ik 5 km na 's-Heerenberg een kleine camping. Die wordt het!
Mini camping de Hartjens.
En daar zit ik nu voldaan van een middag fietsen. Gedouched. Gegeten: salade met garnalen, soja bonen, dressing, pitjes en wat pasta. Gekocht bij de Aldi in 's-Heerenberg. Evenals een pak Perzikyoghurt als toetje en voor het ontbijt.
En nu dus verslag schrijven.
66,5 km gefietst
Gemiddelde snelheid 17,3 km/uur

Dank dat ik je weer mag volgen. Fijne tocht gewenst.
wat leuk dat je aan ons denkt met je vakantie verhalen en zeker leuk om ze te lezen.
heel veel fiets plezier en zie je mailtjes wel voorbij komen.
groetjes van mij
Leuk om je zo op je tocht door een deel van Nederland te kunnen volgen heel veel plezier en ik kijk uit naar het volgende verslag