Vrijdag 1 augustus IJsseldal
1 augustus 2025 - Terwolde, Nederland
Tja, wat zal ik zeggen over vandaag ...
Het was nat vanmorgen...
Het was vannacht ook nat, maar toen sliep ik. Ik lag er om half 9 al in. Om 7 uur begon ik al slaperig te worden, maar dat vond ik te vroeg. Maar ik had blijkbaar nog wat slaap in te halen..
Vanmorgen om 7 uur eruit. Plassen en de telefoon aan de lader. De weersvoorspelling ziet er niet goed uit.. Telkens weer buien en soms heftige buien.
Tussen de buien door pak ik telkens een stukje in. Dankbaar maak ik gebruik van de overkapping van de trekkershut naast mij. Daar zit ik droog. Daar slaapt deze nacht niemand.
Ik eet er ook mijn ontbijt (havermout, lijnzaad, noten en vruchtenyoghurt) op tijdens een bui.
Kwat voor 9 ben ik klaar en zit ook mijn natte tent achterop de fiets. Hoe is het met het weer? Komt er nog een flinke bui aan en ga ik nog even boven in de recreatiezaal zitten? Nee! Het is droog de komende anderhalf uur. FIETSEN!
Dus ga ik op pad. Zwolle is 16km dat moet kunnen in anderhalf uur. Op naar de pont naar Genemuiden!
Maar die anderhalf uur klopt natuurlijk niet.. Het begint al eerder terug spetteren. Jas aan. Maar de regen zet niet door. Jas maar weer uit. Onderweg fiets ik langs de stenendijk, die al heel oud is.
Onderweg kom ik een pontje tegen dat met klossen wordt bedient door de (vrijwillige) schipper van dienst. Hij trekt het pontje met houten klossen naar de overkant. Het is dan net even droog..
Zwolle is snel bereikt. Dwars door Zwolle en door naar Hattem. Over de IJssel heb ik weer een pontje: het kleine Veer. Ik ben op dit moment de enige die mee vaart en nu regent het wel. Maar ze nemen de regen mee terug naar de overkant (of het was een korte bui).
Een stukje na Hattem verlaat ik de route om naar Terwolde te gaan waar ik morgen een workshop wolverven ga doen.
Ik moet gewoon de IJsseldijk volgen. Maar het waait. En af en toe regent het... dus het is hard werken. Onderweg zie ik een veldje met bankjes waar ik besluit mijn tent te drogen. Als de ten aardig droog begint te worden begint het weer te regenen. Ik hoop op een korte bui... maar nee, uiteindelijk pak. Ik de tent maar weer in, natter dan hij was....
Terwolde blijkt niet ver meer te zijn. Ik ben eigenlijk te vroeg. Ik zou om 4 uur bij de b&b aankomen en het is half 3... is er in Terwolde een veldje met een bankje waar ik mijn tent overheen kan hangen? Ik zie een groen driehoekje op de kaart. Het blijkt een veldje te zijn met een overdekte muziektent. Daar hang ik mijn tent uit. Dan kan hij in iedergeval uitdruipen. Het drogen gaat niet zo snel wat het is er windstil. De wind komt precies van de andere kant. Dan maar over het bankje ernaast. Dat gaat beter. Maar... Dan begint het weer te regenen...dus toch maar weer onder het afdak.
Uiteindelijk ben ik het zat. Het laatste restje moet maar in de b&b.
En dat is gelukt. De tent is droog.
64 km gefietst
Gem snelheid 15,5 km per uur
Olga Mos:2 augustus 2025Ja dat is niet leuk hè al de buien hoop dat je het zaterdag beter heb en dan de workshop ben benieuwd wat hè allemaal geverfd heb 😁👍