Vrijdag 14 augustus dag 12
15 augustus 2026 - Parijs, Frankrijk
De nacht was warm... ondanks dat heb ik toch nog wel geslapen. Zo op bed. Deken of iets anders was niet nodig...
Om 6 uur wakker. Nog doorslapen heeft geen nut. Dan maar rustig opstaan. Alles weer op zijn plek. De bidons vullen met water. Er komt alleen lauwig water uit de kraan. Geeft niet, als het koud zou zijn, zou het toch opwarmen.
Dan kamerkaart inleveren en rustig ontbijten: havermout, lijnzaad, nootjes en drinkyoghurt. Ik doe het er al 10 dagen prima op.
Buiten is het rustig. Niet echt koel maar veel beter dan gistermiddag. Ik zie vooral stepjes, fietsen, schoonmakers, joggers en wat auto's. Parijs is om 7 uur nog niet wakker.
Op het station zijn al wel de nodige mensen. En blijkbaar is er net een trein aangekomen. Ik kan nog niet zien van welk spoor mijn trein vertrekt dus zoek ik een plekje in een rechthoek waar wat stoelen en bankjes staan. Dit is de wachtruimte.
Zo.. ik zit in de trein....
Bagage eraf... fiets twee trapjes op en de bocht om... bagage ook in de trein... mijn (gereserveerde) zitplaats is naast de fiets.
Die stap is ook gelukt! Nu een uur met de trein.
Dat is gewoon zitten en de trein rijdt wel.
Het uitstappen ging ook vlot. Mijn fiets is eigenlijk heel licht zonder fietstassen.
Dan naar de route. Die loopt tot de Attigny helemaal langs het Canal des Ardennes: vlak met een enkel bobbeltje bij de sluizen en 1x een bultje. Om 11.15 ben ik bij de camping. Ik mag weer zelf een plekje uitzoeken en de wc's hebben én een wcbril én wc-papier en het heerlijk rustig. De campingbaas vertelt ook dat er een restaurantje bij de camping is en of ik daar wil eten vanavond. Laat ik dat maar doen. Dan krijg ik ook nog een briefje mee voor een gratis alcoholische of niet-alcoholische cocktail vanavond.
Tot een uur of 3 heb ik op mijn matje gelegen. Wat geslapen en liggen dutten. Ik was loom van de warmte....
Smiddag kwam er een vrouw langs mijn plekje en die herkende mijn Santos fiets. Ze heeft er zelf namelijk ook een. We hebben even gekletst.
Toen ik bij het restaurant ging eten kwam ze ook net aanlopen om te eten en vroeg of ik zin had in gezelschap bij het eten. Zij was ook alleen. Ja tuurlijk! Schuif maar aan. Het was erg gezellig en het eten was lekker. Daarna naar bed.
Op naar morgen.. de laatste fietsdag.
24 km gefietst
Leny Whittaker:15 augustus 2026Hopelijk is je laatste fietsdag voorspoedig verlopen Brigitte
Yolanda:17 augustus 2026Wat fijn zo’n goede camping met alles erop en eraan